Sestavine
-
Testo
-
160 ml Mleko
-
80 ml Javorjev sirup
-
70 g Maslo
-
1× Jajce
-
3⁄4 žličke Sol
-
450 g Krušna moka
-
1 paket Aktivni suhi kvas
-
Polnilo
-
100 g Rjavi sladkor
-
2 žlici Krušna moka
-
4 žličke Cimet
-
6 žlic Maslo
-
preliv
-
500 g Sladkor
-
3 žlice Maslo
-
3 žlice Javorjev sirup
-
2 žlici Mleko
Navodila
Ločeno združite mokre in suhe sestavine ter jih premešajte.
Ko je testo končano, ga obrnite na rahlo pomokano površino. Razvaljajte ga v dva pravokotnika.
V manjši skledi zmešajte rjavi sladkor, moko in cimet; vmešajte maslo, da bo zmes podobna grobim drobtinam. Polovico posujte po vsakem pravokotniku. Zvijte ga v obliki zvitka, začenši na daljši strani; šiv stisnite, da se zatesni.
Vsak zvitek razrežite na 12 rezin. Z rezano stranjo navzdol položite v namaščen. Pokrijte in pustite vzhajati na toplem mestu, dokler se ne podvoji, približno 20 minut.
Pecite pri 190 °C 20-25 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve. Na rešetki hladite 5 minut.
V manjši skledi zmešajte sladkor, maslo, sirup in toliko mleka, da dosežete želeno konsistenco. Premažite tople žemljice. Postrezite ob skodelici toplega čaja. Dober tek!
(Foto: pexels.com)