Sestavine
-
280 g Kuhan jastog
-
2 skodelici Mlada špinača
-
1× Avokado
-
2× Jajce
-
4 rezine Slanina
-
1/2 skodelice Grozdni paradižnik
-
1/2 skodelice Koruza
-
Preliv
-
1 žlička Dijonska gorčica
-
4 žličke Olivno olje
-
3 žlice Rdeči vinski kis
-
1/4 čajne žličke Sol
-
2 žlici Čebulasesekljana
Navodila
Prve 4 sestavine za solatni preliv zmešajte v majhni skledi in dobro stepite, dodajte čebulo in postavite na stran.
Jastoga narežite na velike kose. V vsako skledo dajte po 1 skodelico špinače in na vrh položite narezanega jastoga, avokado, kuhana jajca, slanino, paradižnik in koruzo. Vsako solato pokapajte s solatnim prelivom in uživajte.
(Foto: pexels.com)