0 0
Jastogova rižota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Kuhan jastog
1 žlica Olivno olje
1,2 l Piščančja juha
30 g Maslo
Čebula
250 g Češnjev paradižnik
450 g Riž
200 ml Belo vino
Bazilika
1 žlica Limonin sok
Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jastogova rižota

  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Jastogu odstranite meso z repa in ga narežite na koščke, lupine pa prihranite.

V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte oljčno olje in dodajte lupine jastoga in jih kuhajte 2 minuti. Dodajte juho in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 5 minut. Precedite juho in jo ponovno zavrite na nizki temperaturi.

V ponvi na nizki temperaturi segrejte maslo. Dodajte čebulo in jo kuhajte 2 minuti, dokler se ne zmehča. Dodajte paradižnike in jih mešajte. Dodajte riž in premešajte. Dodajte vino in kuhajte 3 minute, dokler se ne vpije. Po eno zajemalko dodajajte juho in počakajte, da se vsaka zajemalka vpije. Kuhajte še približno 20 minut in mešajte.

Nežno premešajte jastoga, baziliko, limonin sok in nariban parmezan ter začinite z morsko soljo in s črnim poprom. Razdelite v servirne krožnike in na vrh dodajte dodatne rezine parmezana.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puhaste sirove kroglice
Naprej
Vegetarijanski masleni “piščanec”
Nazaj
Puhaste sirove kroglice
Naprej
Vegetarijanski masleni “piščanec”

Dodajte Komentar