Sestavine
-
2× Kuhan jastog
-
1 žlica Olivno olje
-
1,2 l Piščančja juha
-
30 g Maslo
-
1× Čebula
-
250 g Češnjev paradižnik
-
450 g Riž
-
200 ml Belo vino
-
Bazilika
-
1 žlica Limonin sok
-
Parmezan
Navodila
Jastogu odstranite meso z repa in ga narežite na koščke, lupine pa prihranite.
V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte oljčno olje in dodajte lupine jastoga in jih kuhajte 2 minuti. Dodajte juho in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 5 minut. Precedite juho in jo ponovno zavrite na nizki temperaturi.
V ponvi na nizki temperaturi segrejte maslo. Dodajte čebulo in jo kuhajte 2 minuti, dokler se ne zmehča. Dodajte paradižnike in jih mešajte. Dodajte riž in premešajte. Dodajte vino in kuhajte 3 minute, dokler se ne vpije. Po eno zajemalko dodajajte juho in počakajte, da se vsaka zajemalka vpije. Kuhajte še približno 20 minut in mešajte.
Nežno premešajte jastoga, baziliko, limonin sok in nariban parmezan ter začinite z morsko soljo in s črnim poprom. Razdelite v servirne krožnike in na vrh dodajte dodatne rezine parmezana.
(Foto: pexels.com)