0 0
Jastogova mineštra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Jastogov rep
2 žlici Maslo
Čebula
2 stebli Stebelna zelena
Korenje
2 stroka Česen
2 žlici Paradižnikova mezga
2 žlici Moka
100 ml Belo vino - suho
1,2 l Ribja jušna osnova
Lovorjev list
3 vejice Timijan
Drobnjak
1/2 čajne žličke Kosher Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jastogova mineštra

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte maslo. Dodajte narezano čebulo, korenje in zeleno. Kuhajte 6 do 7 minut ali dokler se ne zmehča.

Po okusu dodajte sol in poper ter vmešajte sesekljan česen in paradižnikovo mezgo. Kuhajte 2 minuti ali dokler paradižnikova mezga ne prekrije zelenjave.

Po vrhu potresite moko in kuhajte 1 minuto. Dodajte juho in vino. Vmešajte lovorjev list in timijan.

Zmanjšajte temperaturo in pustite mešanico vreti, dokler se tekočina ne zmanjša in se okusi združijo. Občasno premešajte in pustite vreti 30 minut.
Odstranite lovorjev list in timijan, nato pa po potrebi v serijah zmešajte v mešalniku do gladkega.

Segrejte na srednje nizko temperaturo. Dodajte jastogove repke. Kuhajte 3 do 5 minut ali dokler se ne skuhajo.

Okrasite z drobnjakom in takoj postrezite.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrti losos
Naprej
Puranov toast
Nazaj
Ocvrti losos
Naprej
Puranov toast

Dodajte Komentar