Sestavine
-
4× Jastogov rep
-
2 žlici Maslo
-
1× Čebula
-
2 stebli Stebelna zelena
-
2× Korenje
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Paradižnikova mezga
-
2 žlici Moka
-
100 ml Belo vino - suho
-
1,2 l Ribja jušna osnova
-
1× Lovorjev list
-
3 vejice Timijan
-
Drobnjak
-
1/2 čajne žličke Kosher Sol
Navodila
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte maslo. Dodajte narezano čebulo, korenje in zeleno. Kuhajte 6 do 7 minut ali dokler se ne zmehča.
Po okusu dodajte sol in poper ter vmešajte sesekljan česen in paradižnikovo mezgo. Kuhajte 2 minuti ali dokler paradižnikova mezga ne prekrije zelenjave.
Po vrhu potresite moko in kuhajte 1 minuto. Dodajte juho in vino. Vmešajte lovorjev list in timijan.
Zmanjšajte temperaturo in pustite mešanico vreti, dokler se tekočina ne zmanjša in se okusi združijo. Občasno premešajte in pustite vreti 30 minut.
Odstranite lovorjev list in timijan, nato pa po potrebi v serijah zmešajte v mešalniku do gladkega.
Segrejte na srednje nizko temperaturo. Dodajte jastogove repke. Kuhajte 3 do 5 minut ali dokler se ne skuhajo.
Okrasite z drobnjakom in takoj postrezite.
(Foto: freepik.com)