0 0
Japonski sladko-kisli piščanec

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Piščanec
350 g Piščančja stegna brez kosti
1 žlica Riževo žganje
1 žlica Sojina omaka
1 čajna žlička Ingver
⅓ skodelice Krompirjev škrob
Zelenjava
100 g Jajčevec
100 g Lotosove koreninice
100 g Sladki krompir
100 g Korenje
100 g Zelena paprika
Olivno olje
Sladko-kisla omaka
3 žlice Trsni sladkor
3 žlice Riževo žganje
2 žlici Sojina omaka
3 žlice Črni kis
1 žlica Rižev kis

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Japonski sladko-kisli piščanec

Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

  • Piščanec

  • Zelenjava

  • Sladko-kisla omaka

Navodila

Deli

Piščanca narežite na večje kose in ga marinirajte s sojino omako, žganjem in naribanim ingverjem. Najbolje je, da piščanca pustite marinirati nekaj ur.

Za pripravo zelenjave jajčevec, sladki krompir, korenino in korenček poševno narežite. Korenino namočite v vodo s kisom. Paprikam odstranite semena na kvadratke.

Segrejte rastlinsko olje v visokem loncu na 170 °C. Odcedite lotosove korenine in jih dobro osušite s papirnatimi brisačami. Vso zelenjavo razen paprike popršite s tanko plastjo krompirjevega škroba. Zelenjavo cvrite eno za drugo. Paprika se bo cvrla približno 20 sekund, jajčevec približno 1,5-2 minuti, lotosova korenina približno 1 minuto, sladki krompir in korenje pa približno 3-4 minute. Med kuhanjem zelenjavo odcedite na rešetki, obloženi s papirnato brisačo.

Piščanca cvrite približno 4-5 minut, da postane zlato rjav in hrustljav. Tudi piščanca odcedite na papirnati brisači.

Za pripravo sladko-kisle omake v ponev dodajte sladkor, žganje in sojino omako ter mešanico zavrite. Ko se sladkor raztopi in ne diši več po alkoholu, v ponev dodajte črni kis, rižev kis ter ocvrtega piščanca in zelenjavo.

Vse skupaj premešajte, da se prelije z omako. Ko se omaka iz črnega kisa zgosti in vse prekrije, japonskega sladko-kislega piščanca postrezite z rižem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riževi zavitki
Naprej
Hrustljavi tofu
Nazaj
Riževi zavitki
Naprej
Hrustljavi tofu

Dodajte Komentar