Sestavine
-
4× Piščančje prsi
-
sol in poper
-
2 žlici Moka
-
1× Jajce
-
1 skodelica Drobtine panko
-
1 skodelica Olje za cvrtje
Navodila
Piščančje prsi na obeh straneh začinite s soljo in poprom. Moko, razžvrkljano jajce in drobtine panko dajte v ločene plitve posode.
Piščančje prsi povaljajte v moki in otresite odvečne dele; potopite jih v jajce in nato potisnite v drobtine panko, da se dobro obložijo z obeh strani.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Piščanca položite v vroče olje in ga pecite do zlato rjave barve, 3 ali 4 minute na vsaki strani. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi.
Japonskega pohančka postrezite s krompirjevo ali z riževo prilogo.
(Foto: pexels.com)