Sestavine
-
6 skodelic Daši (japonska jušna osnova)1 skodelica = 240 ml
-
¼ kilograma Piščanec
-
2× Korenje
-
⅓ skodelice Sojina omaka
-
3 žlice Riževo vino
-
½ čajne žličke Sladkor
-
⅓ čajne žličke Sol
-
2 paketa Čvrsti tofu
-
160 g Šitake
-
5 listov kitajsko zelje
-
1 paket Udon rezanci
-
4× Jajce
-
2× Por
Navodila
V loncu na srednji temperaturi segrejte zalogo daši, narezanega piščanca, korenje, sojino omako, vino, sladkor in sol.
Kuhajte, dokler piščanec na sredini ni več rožnat, 5 do 7 minut. Dodajte narezan tofu, gobe in zelje ter mešajte, dokler se zelenjava ne zmehča, še približno 5 minut.
V juho vmešajte rezance udon in kuhajte, dokler se ne zmehčajo, 3 do 4 minute. Dodajte por in v juho razbijte jajca; kuhajte, dokler jajca niso rahlo čvrsta, še približno 5 minut.
(Foto: pexels.com)