0 0
Japonska omleta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/4 skodelice Mlačna voda
ščepec Daši (japonska jušna osnova)
4 x Jajce
2 žlički Sladkor
1/2 žličke Kosher Sol
1 žlička Sojina omaka
1 žlica Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Japonska omleta

Kuhinja:
  • 20 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte 1/4 skodelice vode in daši v prahu. Mešajte z vilicami, dokler se zrnca ne raztopijo.
V skledo dajte jajca, sladkor in sol. Z vilicami stepajte jajca, dokler se temeljito ne povežejo.
Dodajte zalogo daši, sojino omako in mešajte.
Ponev, premazano z oljem, segrejte na srednjem ognju, tako, da se jajca po dodajanju takoj začnejo kuhati, vendar ne tako močno, da bi takoj porumenela, nato pa ogenj zmanjšajte na srednje nizko temperaturo.
V ponev vlijte majhno količino testa, ravno toliko, da popolnoma prekrije dno. Kuhajte, dokler se testo večinoma ne strdi, na vrhu pa je še vedno rahlo tekoče.

S paličicami dvignite en konec in omleto obrnite. Dvignite omleto, da se pod njo nabere nekaj olja. Nato vlijte še več jajčnega testa, samo toliko, da prekrijete dno ponve. Kuhano jajce rahlo dvignite in nagnite ponev, da se jajčno testo lahko spusti pod njega.

Kuhajte, dokler se jajce večinoma ne strdi. Jajca ponovno upognite v nasprotni smeri, tako da jih polagate v plasti. Postopek ponovite, pri čemer ponev namažite z oljem, dodajte več jajčnega testa in ga zvijete v nasprotni smeri. Na tej točki boste porabili polovico jajčnega testa.

Omleto prestavite na servirni krožnik ali desko za rezanje.

S preostalim testom naredite drugo omleto po enakem postopku.
Omleto narežite na centimetrske rezine, da se v notranjosti pokažejo vrtinci.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota pečena v pečici za poletje
Naprej
Pečene grenivke
Nazaj
Rižota pečena v pečici za poletje
Naprej
Pečene grenivke

Dodajte Komentar