Sestavine
-
9 x Jajca
-
2 žlici Sezamovo seme
-
½ skodelice Majoneza
-
2 žlički Sojina omaka
-
2 žlički Rižev kis
-
1/2 Čebulasesekljana
-
4 žlice Drobtine - krušne
Navodila
Jajca dajte v ponev in jih prelijte z vodo. Zavrite in pustite stati 15 minut v vroči vodi. Jajca vzemite iz vroče vode, ohladite pod hladno tekočo vodo in olupite.
Sezamova semena na srednji temperaturi kuhajte in mešajte, dokler rahlo ne porjavijo, približno 3 minute. Odstranite in ohladite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo.
Vsako jajce po dolžini prerežite na pol; rumenjake dajte v kuhinjski robot skupaj z majonezo, s sojino omako in z riževim kisom. Mešajte do gladkega. v mešanico rumenjakov dodajte zeleno čebulo in drobtine enakomerno premešajte.
Polovice beljakov razporedite na servirni krožnik; v beljake položite žlico rumenjakove zmesi. Potresite s popečenimi sezamovimi semeni.
(Foto: pexels.com)