Sestavine
-
6 strokov Česen
-
5 cm dolg kos Ingver
-
150 g Brokoli
-
2 žlički Ribja omaka
-
150 g Brstični ohrovt
-
4 x Jajca
-
150 g Dimljeni losos
-
Čilijeva omaka
-
5 x Čebula šalotka
-
150 g Palmov sladkor
-
150 g Čili
-
Arašidovo olje
-
20 ml Ribja omaka
-
1 x Limeta
Navodila
Čilijeva omaka: Olupite in drobno narežite šalotko ter naribajte palmov sladkor. Čilije drobno sesekljajte.
V majhni ponvi segrejte 2 žlici arašidovega olja, dodajte šalotko in čili ter na nizki temperaturi dušite, dokler se ne zmehčata, približno 10 minut.
Dodajte palmov sladkor in 20 ml vode, povečajte temperaturo in zavrite. Kuhajte 10 minut ali dokler ne karamelizira. Dodajte ribjo omako in limetin sok ter odstavite z ognja.
Jajčni zvitki: Olupite in na drobno narežite česen in ingver, nato pa brokoli in ohrovt razpolovite po dolžini.
V ponvi na močnem ognju segrejte 50 ml olja, dodajte česen in ingver ter ju kuhajte 30 sekund. Dodajte brokoli in brstični ohrovt ter kuhajte 8 minut.
Vmešajte ribjo omako, ponev pokrijte in kuhajte 2 minuti oziroma dokler zelenjava ne postane mehka. Razdelite na štiri krožnike.
Ponev obrišite in jo vrnite na ogenj, dodajte malo olja in počakajte, da se lepo segreje. V skledi stepite dve jajci s ščepcem morske soli, ju vlijte v ponev.
Kuhajte, dokler se jajca ne strdijo, nato nanje položite polovico lososa in ga zvijte. Zvitke prerežite na pol in jih dajte na stran.
Kose omlete razporedite po zelenjavi in postrezite z malo čilijeve omake ob strani.
(Foto: pexels.com)