Sestavine
-
6× Jajce
-
1 žlica Voda
-
1/4 čajne žličke Kosher Sol
-
Poper
-
250 g Piščančja klobasa
-
2 žlici Zelena čebulasesekljana
-
2 žlici Rdeča paprikanarezana
-
Olivno olje
-
Listnato testo
-
Salsa
Navodila
Jajca stepite z vodo, soljo in črnim poprom. V ponvi kuhajte klobaso na srednji temperaturi, dokler ni več rožnata, 4 minute, in jo zdrobite v drobtine.
Vmešajte šalotko in papriko ter kuhajte 2 minuti. Odstavite na krožnik.
Ponev segrejte na srednji temperaturi in jo popršite z oljem. Vlijte jajčno mešanico in med mešanjem kuhajte, dokler jajca niso puhasta in kuhana. Vmešajte mešanico klobas.
Na čisto in suho delovno površino položite testo in ga razrežite na 5 trakov. Na spodnjo tretjino testa dodajte jajčno mešanico in ga ovijte okoli nadeva.
Vse strani jajčnih zvitkov popršite z oljem in jih z rokami podrgnite, da se enakomerno obložijo.
Pecite na 200 °C v ogreti pečici od 12 do 16 minut, pri čemer jih na polovici obrnite. Po želji postrezite s salso.
(Foto: pexels.com)