Sestavine
-
2 žlici Oljčno olje
-
2× Por
-
1/2 skodelice Grah
-
2 žlički Limonina lupina
-
2/3 skodelice Smetana za kuhanje
-
100 g Dimljeni losos
-
Timijan
-
8× Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite majhne pekače.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte por in pražite 7 minut ali dokler se ne zmehča. Vmešajte grah in limonino lupino. Porovo mešanico razdelite v pripravljene pekače. Enakomerno pokapajte s smetano.
Razporedite dimljenega lososa in timijan. V vsako posodo previdno razbijte 2 jajci.
Pecite 20 minut, dokler se jajca ne strdijo ali dokler niso pečena po vaših željah. Začinite s poprom. Postrezite potreseno s preostalimi lističi timijana.
(Foto: unsplash.com)