Sestavine
-
8× kuhano jajce
-
3 žlice Majoneza
-
2 žlici Kisla smetana
-
1 žlica Dijonska gorčica
-
2 rezini Slanina
-
2 žlici Drobnjak
-
Sol in poper
Navodila
Prerežite trdo kuhana jajca po dolžini na pol in previdno odstranite rumenjake. Rumenjake dajte v skledo in jih pretlačite z vilicami.
V skledo z rumenjaki dodajte majonezo, kislo smetano, dijonsko gorčico, narezano kuhano slanino, sesekljan drobnjak, sol in poper. Mešajte, dokler se dobro ne povežejo in postanejo kremasti.
Mešanico z žlico nadevajte nazaj v izdolbene polovice beljakov.
Pred serviranjem pustite v hladilniku vsaj 30 minut. Jajca z drobnjakom in slanino postrezite kot predjed ali prigrizek.
(Foto: unsplash.com)