Sestavine
-
60 ml Oljčno olje
-
1 x Čebulasesekljana
-
400 g Goveje meso
-
60 ml Pasta chipotlečilijeva omaka
-
400 g Paradižnik iz pločevinkesesekljan
-
1/3 skodelice Koriandersesekljan
-
1 kg Krompirolupljen, nariban
-
50 g Maslo
-
4 x Jajce
-
1 x Čilisesekljan
Navodila
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico olja. Dodajte čebulo in ščepec soli ter kuhajte 5 minut, dokler se ne zmehča. Dodajte govedino in jo kuhajte 5 minut in med tem mešajte. Vmešajte čilijevo pasto, paradižnik in koriander, začinite s sveže mletim črnim poprom in zmanjšajte temperaturo na srednjo. Kuhajte še 5 minut, da se rahlo zgosti. Medtem nariban krompir položite v čisto brisačo in ga stisnite, da odstranite odvečno vodo.
Krompir dajte v skledo s stopljenim maslom, nato pa ga začinite in premešajte. V ločeni ponvi na srednji temperaturi segrejte še 1 žlico olja. V ponev položite 4 kepice krompirja, jih z žlico sploščite in na vsaki strani pecite 3-4 minute, da postanejo zlate in prepečene.
Z žlico v goveje meso naredite 4 vdolbine, nato pa v vsako ubijte jajce. Pokrijte in kuhajte 7 minut ali dokler se jajca ne spečejo. Posipajte s čilijem in dodatnim koriandrom, nato pa postrezite.
(Foto: pexels.com)