Sestavine
-
1 skodelica Jagode1 skodelica = 240 ml
-
1/2 skodelice Sladkor
-
1 žlica Koruzni škrob
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
4× Jajčni beljak
-
1/4 čajne žličke Vinski kamen
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C in namastite posodo za sufle.
V manjši posodi zmešajte pretlačene jagode, 1/4 skodelice sladkorja, koruzni škrob in vaniljev ekstrakt. Na srednji temperaturi med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se zmes ne zgosti in zavre. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
V veliki skledi stepite beljake in smetano iz vinskega kamna, dokler ne nastanejo čvrste konice. Postopoma dodajte 1/4 skodelice sladkorja in nadaljujte s stepanjem.
Ohlajeno jagodno zmes nežno vmešajte v beljake, dokler se ne združi.
Maso vlijte v pripravljeno posodo za sufle in jo po vrhu zgladite.
Posodo postavite v ogreto pečico in jo pecite 15 do 20 minut oziroma dokler sufle ne naraste in se zlato rjavo obarva.
(Foto: pexels.com)