0 0
Jagodni sufle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 skodelica Jagode 1 skodelica = 240 ml
1/2 skodelice Sladkor
1 žlica Koruzni škrob
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
Jajčni beljak
1/4 čajne žličke Vinski kamen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodni sufle

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C in namastite posodo za sufle.

V manjši posodi zmešajte pretlačene jagode, 1/4 skodelice sladkorja, koruzni škrob in vaniljev ekstrakt. Na srednji temperaturi med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se zmes ne zgosti in zavre. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.

V veliki skledi stepite beljake in smetano iz vinskega kamna, dokler ne nastanejo čvrste konice. Postopoma dodajte 1/4 skodelice sladkorja in nadaljujte s stepanjem.

Ohlajeno jagodno zmes nežno vmešajte v beljake, dokler se ne združi.
Maso vlijte v pripravljeno posodo za sufle in jo po vrhu zgladite.

Posodo postavite v ogreto pečico in jo pecite 15 do 20 minut oziroma dokler sufle ne naraste in se zlato rjavo obarva.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kaviar
Naprej
Prestižna predjed
Nazaj
Kaviar
Naprej
Prestižna predjed

Dodajte Komentar