0 0
Jagodni štrudelj na hitro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 lista Listnato testo
160 ml Jagodna marmelada
2 žlički Koruzni škrob
Jajce
1 žlica Voda
Glazura
2 žlici Maslo
150 g Sladkor v prahu
1/3 žličke Vaniljev ekstrakt
1 kapljica Mandljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodni štrudelj na hitro

  • 30 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

  • Glazura

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

1 list listnatega testa položite na rahlo pomokano površino in ga razrežite na 6 enakih pravokotnikov.

V majhni skledi zmešajte marmelado s koruznim škrobom, nato pa s po 1 žlico marmelade prelijte po 3 pravokotnikih, pri čemer pustite majhen rob okrog vseh robov.

V majhni skledi stepite jajce z 1 žlico vode. Z jajčno zmesjo rahlo premažite rob. Pravokotnike z marmelado prekrijte z ostalimi pravokotniki in pritisnite robove, da se zatesnijo, postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate drugo serijo, in postopek ponovite s preostalim listom listnatega testa.

Vrhove vsakega štrudlja rahlo premažite z jajčnim razmazom. Pecite približno 20 minut, da se zlato rjavo obarva. Ko je štrudelj pečen, ga malo ohladite, nato pa po vrhu prelijte glazuro.

Za glazuro vse sestavine v manjši skledi stepite, da se dobro zmešajo in jo prelijte po štrudlju ter po želji posujte še s sladkorjem v prahu. Dober tek!

(foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Česnov kruh s sirom
Naprej
Kremna piščančja juha
Nazaj
Česnov kruh s sirom
Naprej
Kremna piščančja juha

Dodajte Komentar