Sestavine
-
2 lista Listnato testo
-
160 ml Jagodna marmelada
-
2 žlički Koruzni škrob
-
1× Jajce
-
1 žlica Voda
-
Glazura
-
2 žlici Maslo
-
150 g Sladkor v prahu
-
1/3 žličke Vaniljev ekstrakt
-
1 kapljica Mandljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
1 list listnatega testa položite na rahlo pomokano površino in ga razrežite na 6 enakih pravokotnikov.
V majhni skledi zmešajte marmelado s koruznim škrobom, nato pa s po 1 žlico marmelade prelijte po 3 pravokotnikih, pri čemer pustite majhen rob okrog vseh robov.
V majhni skledi stepite jajce z 1 žlico vode. Z jajčno zmesjo rahlo premažite rob. Pravokotnike z marmelado prekrijte z ostalimi pravokotniki in pritisnite robove, da se zatesnijo, postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate drugo serijo, in postopek ponovite s preostalim listom listnatega testa.
Vrhove vsakega štrudlja rahlo premažite z jajčnim razmazom. Pecite približno 20 minut, da se zlato rjavo obarva. Ko je štrudelj pečen, ga malo ohladite, nato pa po vrhu prelijte glazuro.
Za glazuro vse sestavine v manjši skledi stepite, da se dobro zmešajo in jo prelijte po štrudlju ter po želji posujte še s sladkorjem v prahu. Dober tek!
(foto: freepik.com)