0 0
Jagodni keksi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

3 skodelice Posušene jagode 1 skodelica = 240 ml
220 g Maslo
200 g Sladkor
Jajce
2 žlički Vaniljev ekstrakt
250 g Moka
1 žlička Soda bikarbona
1/2 žličke Kosher Sol
80 ml Jagodna marmelada
Preliv
60 g Kremni sir
200 g Sladkor v prahu
60 ml Mleko
1 žlička Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodni keksi

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

V mešalniku ali kuhinjskem robotu zmrznjene posušene jagode zmeljite v droben prah.

Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

V veliki skledi stepite maslo, sladkor in vaniljo. Vmešajte jajce. Dodajte moko, sodo bikarbono, 1/4 skodelice jagod v prahu (preostanek prihranite za preliv) in sol. Vmešajte jagodno marmelado.

Testo razvaljajte v kroglice in jih položite na pripravljen pekač. Pecite 8 minut.

Vzemite jih iz pečice in jih obrnite ter s pekačem enkrat udarite po pultu, da se sploščijo. Pecite še 2-3 minute ali dokler se piškoti na robovih ne začnejo strjevati.

Za pripravo preliva v skledi zmešajte vse sestavine s 3-4 žlicami jagod v prahu. Po potrebi dodajte dodatno mleko za redčenje.
Kekse prelijte s prelivom in počakajte, da se strdi.

(Foto: Instagram/alpineella)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ne veste kaj bi danes kuhali? Poglejte si recept za slastno kremno krompirjevo pito s pršutom
Naprej
Kroketi
Nazaj
Ne veste kaj bi danes kuhali? Poglejte si recept za slastno kremno krompirjevo pito s pršutom
Naprej
Kroketi

Dodajte Komentar