Sestavine
-
3 skodelice Posušene jagode1 skodelica = 240 ml
-
220 g Maslo
-
200 g Sladkor
-
1× Jajce
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
250 g Moka
-
1 žlička Soda bikarbona
-
1/2 žličke Kosher Sol
-
80 ml Jagodna marmelada
-
Preliv
-
60 g Kremni sir
-
200 g Sladkor v prahu
-
60 ml Mleko
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Navodila
V mešalniku ali kuhinjskem robotu zmrznjene posušene jagode zmeljite v droben prah.
Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
V veliki skledi stepite maslo, sladkor in vaniljo. Vmešajte jajce. Dodajte moko, sodo bikarbono, 1/4 skodelice jagod v prahu (preostanek prihranite za preliv) in sol. Vmešajte jagodno marmelado.
Testo razvaljajte v kroglice in jih položite na pripravljen pekač. Pecite 8 minut.
Vzemite jih iz pečice in jih obrnite ter s pekačem enkrat udarite po pultu, da se sploščijo. Pecite še 2-3 minute ali dokler se piškoti na robovih ne začnejo strjevati.
Za pripravo preliva v skledi zmešajte vse sestavine s 3-4 žlicami jagod v prahu. Po potrebi dodajte dodatno mleko za redčenje.
Kekse prelijte s prelivom in počakajte, da se strdi.
(Foto: Instagram/alpineella)