0 0
Jagodni cheese cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Biskvit
100 g Maslo
200 g Plazma keksi
Nadev
3 lističi Želatina
140 ml Smetana
300 g Mehki sir
100 g Zlati sladkor v prahu
3 žlice Limonin sok
300 g Jagode
140 ml Smetana za stepanje
1 x Jajčni beljak
Preliv
250 g Jagode
3 žlice Limonin sok
Limonina lupina
2 žlici Zlati sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodni cheese cake

  • 1 ura
  • Porcije 8
  • Težko

Sestavine

  • Biskvit

  • Nadev

  • Preliv

Navodila

Deli

Biskvit: Piškote zdrobite v drobne drobtine. Stresite jih v skledo in vmešajte stopljeno maslo ter temeljito premešajte. Mešanico prelijte v okrogel tortni model in jo s hrbtno stranjo kovinske žlice potisnite navzdol, da se enakomerno razporedi po dnu modela. Med pripravo nadeva ohladite v hladilniku.

Nadev: Listke želatine potopite v posodo s hladno vodo in jih pustite namakati 5 minut. Smetano vlijte v posodo in jo zavrite, nato pa odstavite z ognja. Liste želatine vzemite iz vode, jih dobro stisnite, da se znebite odvečne vode, in enega za drugim vmešajte v smetano (takoj se bodo raztopili). Nekaj minut pustite, da se ohladi.

Sir v skledi s sladkorjem, z limonino lupino in s sokom stepite do gladke in kremaste mase. Vmešajte smetano in želatino ter nasekljane jagode.

V drugi skledi rahlo stepite smetano za stepanje, nato jo vmešajte v jagodno zmes. Stepite jajčni beljak, nato ga nežno vmešajte v sirno zmes. Vlijte v tortni model in rahlo pogladite. Hladite vsaj 3 ure, dokler se ne strdi.

Preliv: Vse sestavine zmešajte v kuhinjskem robotu ali mešalniku. Poskusite in po potrebi dodajte še sladkor, nato pa prelijte v vrč in shranite v hladilniku, dokler niste pripravljeni za serviranje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bučni humus
Naprej
Korenčkova juha
Nazaj
Bučni humus
Naprej
Korenčkova juha

Dodajte Komentar