Sestavine
-
Biskvit
-
100 g Maslo
-
200 g Plazma keksi
-
Nadev
-
3 lističi Želatina
-
140 ml Smetana
-
300 g Mehki sir
-
100 g Zlati sladkor v prahu
-
3 žlice Limonin sok
-
300 g Jagode
-
140 ml Smetana za stepanje
-
1 x Jajčni beljak
-
Preliv
-
250 g Jagode
-
3 žlice Limonin sok
-
Limonina lupina
-
2 žlici Zlati sladkor v prahu
Navodila
Biskvit: Piškote zdrobite v drobne drobtine. Stresite jih v skledo in vmešajte stopljeno maslo ter temeljito premešajte. Mešanico prelijte v okrogel tortni model in jo s hrbtno stranjo kovinske žlice potisnite navzdol, da se enakomerno razporedi po dnu modela. Med pripravo nadeva ohladite v hladilniku.
Nadev: Listke želatine potopite v posodo s hladno vodo in jih pustite namakati 5 minut. Smetano vlijte v posodo in jo zavrite, nato pa odstavite z ognja. Liste želatine vzemite iz vode, jih dobro stisnite, da se znebite odvečne vode, in enega za drugim vmešajte v smetano (takoj se bodo raztopili). Nekaj minut pustite, da se ohladi.
Sir v skledi s sladkorjem, z limonino lupino in s sokom stepite do gladke in kremaste mase. Vmešajte smetano in želatino ter nasekljane jagode.
V drugi skledi rahlo stepite smetano za stepanje, nato jo vmešajte v jagodno zmes. Stepite jajčni beljak, nato ga nežno vmešajte v sirno zmes. Vlijte v tortni model in rahlo pogladite. Hladite vsaj 3 ure, dokler se ne strdi.
Preliv: Vse sestavine zmešajte v kuhinjskem robotu ali mešalniku. Poskusite in po potrebi dodajte še sladkor, nato pa prelijte v vrč in shranite v hladilniku, dokler niste pripravljeni za serviranje.
(Foto: pexels.com)