0 0
Jagodni biskvit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Maslo
200 g Sladkor v prahu
1 žlička Vaniljev ekstrakt
4 x Jajca
200 g Moka
1 žlička Pecilni prašek
Mleko
Nadev
200 ml Smetana
1 x Vanilijev strok
2 žlici Sladkor v prahu
200 g Jagode

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodni biskvit

  • 1 h
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 ºC. Dno dveh okroglih pekačev namastite in obložite.

Maslo narežite na kocke, nato pa ga v veliki skledi skupaj s sladkorjem stepite do puhastega. Vmešajte vaniljev ekstrakt.
Ubijte jajca, nato pa jih postopoma vmešajte v kremasto maslo in sladkor. Presejte, nato pa z veliko kovinsko žlico vmešajte moko, pecilni prašek in ščepec soli.

Vmešajte 1 kapljico mleka, da se testo razrahlja, nato pa ga enakomerno razdelite med 2 pekača za torte.

Pecite v pečici do 25 minut oziroma dokler se ne zlato zapečeta. Pustite, da se 5 minut ohlajajo v pekačih, nato pa jih obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Ko se popolnoma ohladi, prelijte smetano v veliko skledo, strgajte vaniljeva semena in stepajte, dokler ne dobite mehkih vrhov.
Presejte sladkor v prahu in nežno premešajte. Enega od biskvitov položite na krožnik in ga premažite z vaniljevo kremo, vendar ne do robov, saj se bo pozneje razlila.

Jagode grobo narežite, nato jih razporedite biskvitu in nato prekrijte z drugim okroglim biskvitom. Posujte s sladkorjem v prahu in po želji okrasite z dodatnimi jagodami.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fižolov burger
Naprej
Kvašeni krekerji
Nazaj
Fižolov burger
Naprej
Kvašeni krekerji

Dodajte Komentar