Sestavine
-
200 g Maslo
-
200 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
4 x Jajca
-
200 g Moka
-
1 žlička Pecilni prašek
-
Mleko
-
Nadev
-
200 ml Smetana
-
1 x Vanilijev strok
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
200 g Jagode
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC. Dno dveh okroglih pekačev namastite in obložite.
Maslo narežite na kocke, nato pa ga v veliki skledi skupaj s sladkorjem stepite do puhastega. Vmešajte vaniljev ekstrakt.
Ubijte jajca, nato pa jih postopoma vmešajte v kremasto maslo in sladkor. Presejte, nato pa z veliko kovinsko žlico vmešajte moko, pecilni prašek in ščepec soli.
Vmešajte 1 kapljico mleka, da se testo razrahlja, nato pa ga enakomerno razdelite med 2 pekača za torte.
Pecite v pečici do 25 minut oziroma dokler se ne zlato zapečeta. Pustite, da se 5 minut ohlajajo v pekačih, nato pa jih obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
Ko se popolnoma ohladi, prelijte smetano v veliko skledo, strgajte vaniljeva semena in stepajte, dokler ne dobite mehkih vrhov.
Presejte sladkor v prahu in nežno premešajte. Enega od biskvitov položite na krožnik in ga premažite z vaniljevo kremo, vendar ne do robov, saj se bo pozneje razlila.
Jagode grobo narežite, nato jih razporedite biskvitu in nato prekrijte z drugim okroglim biskvitom. Posujte s sladkorjem v prahu in po želji okrasite z dodatnimi jagodami.
(Foto: pexels.com)