Sestavine
-
125 g Maslo
-
225 g Moka
-
135 g Ovseni kosmiči
-
110 g Rjavi sladkor
-
½ žličke Pecilni prašek
-
Ščepec Sol
-
1× Jajce
-
160 ml Jagodna marmelada
-
Jagodni nadev
-
375 g Jagode
-
2 žlici Sladkor
-
2 žlički Koruzna moka
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Kvadratni pekač popršite z oljem in obložite s papirjem za peko.
Zmešajte moko, ovsene kosmiče, sladkor, pecilni prašek in sol. Dodajte maslo in jajce, nato pa premešajte.
Odmerite 1 skodelico mešanice (za preliv) in jo dajte na stran. Preostalo zmes dajte v pekač in jo pritisnite na dno.
V skledi zmešajte narezane jagode, sladkor in koruzno moko.
Osnovo premažite z marmelado, nato pa razporedite jagode. Preostalo zmes z rokami zdrobite po vrhu.
Pecite 35 do 40 minut ali dokler se vrh ne obarva zlato. Pustite 10 minut, da se ohladi v pekaču.
Razrežite na kvadrate. Postrezite pri sobni temperaturi.
(Foto: Instagram/bakingwithjoshandange)