Sestavine
-
500 g Jagode
-
Mokre sestavine
-
1 skodelica Sladkor
-
100 ml Olje
-
2× Jajce
-
1 žlica Limonina lupina
-
60 ml Limonin sok
-
240 ml Jogurt
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
Suhe sestavine
-
2 1/4 skodelice Moka1 skodelica = 240 ml
-
4 žličke Pecilni prašek
-
ščepec Sol
-
Nadev
-
Jagode
-
Sladkor v prahu
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Namastite in obložite pekač s papirjem za peko.
Za notranjost torte: Narežite nekaj jagod na ~1,5 cm velike koščke, da dobite 1 skodelico (približno 1/3 jagod).
Preliv: Preostale jagode prerežite na pol.
V skledo dajte mokre sestavine in jih 1 minuto dobro stepajte. Dodajte suhe sestavine in jih dobro stepajte.
Polovico mase vlijte v pekač za torto in zgladite površino. Po vrhu razporedite na kocke narezane jagode. Prelijte s preostalim testom. Površino zgladite, nato pa jo obložite s prepolovljenimi jagodami.
Pecite 50 minut. Ko je torta pečena, jo pustite 15 minut počivati v pekaču.
Preden torto postrežete jo posujte s sladkorjem v prahu in postrezite s smetano ali sladoledom!
(Foto: pexels.com)