0 0
Jagodna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Jagode
Mokre sestavine
1 skodelica Sladkor
100 ml Olje
Jajce
1 žlica Limonina lupina
60 ml Limonin sok
240 ml Jogurt
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Suhe sestavine
2 1/4 skodelice Moka 1 skodelica = 240 ml
4 žličke Pecilni prašek
ščepec Sol
Nadev
Jagode
Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodna torta

  • 1 ura
  • Porcije 10
  • Lahko

Sestavine

  • Mokre sestavine

  • Suhe sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Namastite in obložite pekač s papirjem za peko.

Za notranjost torte: Narežite nekaj jagod na ~1,5 cm velike koščke, da dobite 1 skodelico (približno 1/3 jagod).
Preliv: Preostale jagode prerežite na pol.

V skledo dajte mokre sestavine in jih 1 minuto dobro stepajte. Dodajte suhe sestavine in jih dobro stepajte.

Polovico mase vlijte v pekač za torto in zgladite površino. Po vrhu razporedite na kocke narezane jagode. Prelijte s preostalim testom. Površino zgladite, nato pa jo obložite s prepolovljenimi jagodami.

Pecite 50 minut. Ko je torta pečena, jo pustite 15 minut počivati v pekaču.

Preden torto postrežete jo posujte s sladkorjem v prahu in postrezite s smetano ali sladoledom!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Solatni preliv
Naprej
Kumaričin kanape
Nazaj
Solatni preliv
Naprej
Kumaričin kanape

Dodajte Komentar