0 0
Jaffa keksi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
70 g Sladkor v prahu
1 žlička Pomarančna lupina
Jajce
75 g Moka
1/2 žličke Pecilni prašek
90 g Maslo
1 žlica Kakav v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jaffa keksi

  • 20 minut
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Dvanajst modelčkov za magdalence namažite s stopljenim maslom. Posujte jih z moko in stresite odvečno.

S paličnim mešalnikom stepajte sladkor, lupino in jajce, da dobite kremasto zmes. Presejte moko in pecilni prašek. V pomarančno zmes dodajte stopljeno maslo in premešajte.

Polovico testa prenesite v ločeno skledo. Presejte kakav v prahu. Mešajte, dokler se ne združi. Z žlico vlijte kakavovo zmes v en konec modelčkov. Posodo rahlo nagnite in rob naslonite na desko za rezanje, da se zmes usede pod kotom. V posodo z žlico vlijemo preostalo zmes.

Pecite 10 minut. Po želji jih posujte s sladkorjem v prahu in prelijte s čokolado.

(foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavni čips
Naprej
Belo-črne kroglice
Nazaj
Zelenjavni čips
Naprej
Belo-črne kroglice

Dodajte Komentar