Sestavine
-
70 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Pomarančna lupina
-
1× Jajce
-
75 g Moka
-
1/2 žličke Pecilni prašek
-
90 g Maslo
-
1 žlica Kakav v prahu
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Dvanajst modelčkov za magdalence namažite s stopljenim maslom. Posujte jih z moko in stresite odvečno.
S paličnim mešalnikom stepajte sladkor, lupino in jajce, da dobite kremasto zmes. Presejte moko in pecilni prašek. V pomarančno zmes dodajte stopljeno maslo in premešajte.
Polovico testa prenesite v ločeno skledo. Presejte kakav v prahu. Mešajte, dokler se ne združi. Z žlico vlijte kakavovo zmes v en konec modelčkov. Posodo rahlo nagnite in rob naslonite na desko za rezanje, da se zmes usede pod kotom. V posodo z žlico vlijemo preostalo zmes.
Pecite 10 minut. Po želji jih posujte s sladkorjem v prahu in prelijte s čokolado.
(foto: pexels.com)