Sestavine
-
3 x Jabolko
-
50 g Zlati sladkor v prahu
-
1/2 žličke Cimet
-
1 žlica Maslo
-
300 g Listnato testo
-
2 žlici Mleko
Navodila
Jabolka, sladkor in cimet dajte v majhno posodo z 1 žlico vode. Pokrijte s pokrovko in na nizki temperaturi kuhajte 10-15 minut, da jabolko razpade in se spremeni v kompot.
Vmešajte maslo in nepokrito kuhajte še 5 minut. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
Pečico segrejte na 220 °C. Listnato testa razgrnite na delovni površini in razrežite na 4 enake pravokotnike. Na eno stran vsakega pravokotnika iz listnatega testa razdelite jabolčni nadev in pustite 1 cm rob. Rob premažite z mlekom in prepognite prazno stran testa čez nadev ter ga skupaj zmečkajte. Premažite z dodatnim mlekom in posujte s sladkorjem. Na sredini zavitkov naredite majhno luknjico za paro.
Pecite 20-25 minut, da se zlato zapečejo in napihnejo. Počakajte 10 min, da se ohladijo in postrezite tople s kepico vaniljevega sladoleda. V nepredušno zaprti posodi hranite 2 dni.
(Foto: pexels.com)