0 0
Jabolčni žepki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Jabolko
50 g Zlati sladkor v prahu
1/2 žličke Cimet
1 žlica Maslo
300 g Listnato testo
2 žlici Mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabolčni žepki

  • 60 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Jabolka, sladkor in cimet dajte v majhno posodo z 1 žlico vode. Pokrijte s pokrovko in na nizki temperaturi kuhajte 10-15 minut, da jabolko razpade in se spremeni v kompot.

Vmešajte maslo in nepokrito kuhajte še 5 minut. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.

Pečico segrejte na 220 °C. Listnato testa razgrnite na delovni površini in razrežite na 4 enake pravokotnike. Na eno stran vsakega pravokotnika iz listnatega testa razdelite jabolčni nadev in pustite 1 cm rob. Rob premažite z mlekom in prepognite prazno stran testa čez nadev ter ga skupaj zmečkajte. Premažite z dodatnim mlekom in posujte s sladkorjem. Na sredini zavitkov naredite majhno luknjico za paro.

Pecite 20-25 minut, da se zlato zapečejo in napihnejo. Počakajte 10 min, da se ohladijo in postrezite tople s kepico vaniljevega sladoleda. V nepredušno zaprti posodi hranite 2 dni.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Brokolijevi polpeti s čičeriko
Naprej
Rdeče zelje s kokosom
Nazaj
Brokolijevi polpeti s čičeriko
Naprej
Rdeče zelje s kokosom

Dodajte Komentar