0 0
Jabolčni zavitek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Moka za testo
1 čajna žlička Sol za testo
20 ml Olje rastlinsko olje, za testo
70 ml Mlačna voda za testo
1 x Jajčni rumenjak za testo
2 jedilni žlici Olje rastlinsko olje, za testo
20 ml Rum za nadev
100 g Suhe brusnice za nadev
Limonin sok limonin sok 1 limone, za nadev
1.5 kg Jabolko za nadev
100 g Mandeljni za nadev
175 g Maslo čajno maslo, za nadev
1 jedilna žlica Mleti cimet za nadev
100 g Drobtine - krušne za nadev
Moka gladka moka, da pomokate kuhinjsko krpo
2 jedilni žlici Maslo čajno maslo, da boste namastili pekač
Sladkor v prahu za dekoracijo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabolčni zavitek

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Kadar imate doma dovolj jabolk, brusnic, ruma in pa cimeta, zakaj si ne bi spekli npr. slasten jabolčni zavitek, ki se ga bodo razveselili prav vsi okoli vas?

    • 100 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    S kuhinjskim mešalnikom sestavine za testo zgnetite v testo, ki ga nato ponovno pregnetite z rokami. Oblikujte ga kroglo oziroma v kepo, premažite ga z oljem in ga pustite počivati ​​30 minut. Namočite v rum suhe brusnice, da se bodo zmehčale. Sesekljajte mandlje.

    V ponvi segrejte 100 g masla in prepražite na njem drobtine. Ko se zlato rjavo zapečejo, jih dajte na stran in počakajte, da se bodo ohladile. Olupite jabolka, odstranite vse peške, narežite jih na krhlje, te pa nato narežite na rezine. Pokapajte jih z limoninim sokom in jih zmešajte s cimetom, mandlji in namočenimi brusnicami. Stopite 75 g masla.

    Segrejte pečico na 210°C (če boste pekli s funkcijo vročega zraka pa na 190°C) in pekač namastite z maslom. Kuhinjsko krpo velikosti približno 80 x 100 cm razgrnite in pomokajte. V sredo položite kepo testa.

    Razvaljajte jo v približno 60 cm dolg trak, ki ga z rokami razvlečite na čim bolj tanko. Testu odrežite debelejši rob, preostali del pa premažite z razstopljenim maslom. Na spodnjo tretjino testa razporedite pražene drobtine, na vrh čez njih pa jabolčni nadev.

    S pomočjo krpe zvijte nadevano testo, položite v pekač, premažite z razstopljenim maslom in pecite na srednjem delu pečice približno 40 minut. Ko bo zavitek pečen, ga ponovno premažite z razstopljenim maslom in ga pustite, da se bo ohladil.

    Ko nanašate maslo si lahko pomagate z uporabo čopiča. Preden boste postregli zavitek, ga okrasite še s sladkorjem v prahu.

    Opomba: K zavitku se bo dobro podala tudi kremasto stepena sladka smetana z vanilijevim sladkorjem.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Kremna juha iz šampinjonov
    Naprej
    Njoki v paradižnikovi omaki
    Nazaj
    Kremna juha iz šampinjonov
    Naprej
    Njoki v paradižnikovi omaki

    Dodajte Komentar