Sestavine
-
2× Listnato testo
-
1× Jajce
-
1 žlica Voda
-
1 kg Jabolko
-
70 g Maslo
-
5 žlic Sladkor
-
1 paketek Vaniljev sladkor
-
po okusu Limonina lupina
-
3 žlice Drobtine - krušne
Navodila
Pečico nastavite na 190 °C. Rahlo namastite velik pekač ali ga obložite s peki papirjem.
Na maslu zlato popražite drobtine. Jabolka olupite in jih naribajte ali narežite na majhne koščke. Zmešajte jih s sladkorjem in po želji dodajte naribano limonino lupino. V manjši skledi zmešajte jajce in vodo.
Testo razgrnite na rahlo pomokano površino, s krajšo stranjo obrnjeno proti vam.
Na spodnjo polovico listnatega testa do enega centimetra od robov premažite pražene drobtine, nato pa z žlico nadevajte jabolčni nadev. Štrudelj zvijte kot rolado.
Položite ga na pekač s šivom navzdol, nato pa konca zavihajte, da se zapečejo.
Premažite z jajčno mešanico. Na vrhu naredite več 2-centimetrskih zarez (2 centimetra narazen). Ponovite z naslednjim listnatim testom (če pripravljate dva štrudlja).
Pecite približno 35 minut ali dokler se ne zlato rjavo zapeče. Približno 30 minut ga hladite na pekaču na rešetki.
Narežite na rezine in postrezite. Po želji posujte s sladkorjem.
(Foto: freepik.com)