0 0
Jabolčni ocvrtki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 ml Jabolčni sok
280 g Moka
100 g Sladkor
1 žlica Pecilni prašek
1 žlica Kosher Sol
2 žlici Začimbe za pito
Jabolko
Jajce
2 žlici Maslo
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Arašidovo olje
Glazura
150 g Sladkor v prahu
1 žlica Koruzni sirup
1 žlička Vaniljev ekstrakt
100 ml Jabolčni sok

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabolčni ocvrtki

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

  • Glazura

Navodila

Deli

V majhni ponvi kuhajte jabolčnik približno 10 minut. Prelijte v srednje veliko skledo in postavite v hladilnik, da se ohladi.

V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sol in mešanico začimb za pito.

Jabolčniku dodajte jajca, stopljeno maslo in vaniljo ter vse skupaj dobro premešajte. Vlijte v suhe sestavine in nežno mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Olupite jabolka in jih narežite na kocke. Jabolka vmešajte v maso.

Lonec napolnite z oljem in segrevajte na srednje visoki temperaturi. Z majhno zajemalko ali dvema žlicama spustite jabolčne kroglice testa v vroče olje. Cvrite 4 minute, dokler ne postanejo zlato rjave barve.

Vroče ocvrtke prenesite na papirnato brisačo, da se odcedijo in ohladijo, medtem ko pripravljate glazuro.

Za glazuro:

V manjši skledi stepite sladkor, koruzni sirup in vaniljo. Po malem stepajte jabolčnik, da dobite gosto in gladko glazuro. Morda ne boste potrebovali vsega.

Zgornje dele jabolčnih ocvrtkov potopite v glazuro in jih vrnite na rešetko, da se glazura nekoliko strdi, približno 2 minuti.

Jabolčne ocvrtke postrezite tople, po želji s sladoledom.

(Foto: Instagram/dessertnowdinnerlater)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Grahova priloga
Naprej
Pečeni ravioli s paradižnikovo omako
Nazaj
Grahova priloga
Naprej
Pečeni ravioli s paradižnikovo omako

Dodajte Komentar