Sestavine
-
500 g Kruh
-
3× Jabolko
-
1/2 skodelice Rjavi sladkor1 skodelica = 240 ml
-
4 žlice Maslo
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
1 čajna žlička Cimet
-
1/4 čajne žličke Sol
-
2 1/2 skodelice Mleko
-
1/2 skodelice Sladkor
-
4× Jajce
-
Preliv
-
1 skodelica Rjavi sladkor
-
1/2 skodelice Maslo
-
1/4 skodelice Smetana
-
3 žlice Viski
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Namastite pekač.
Kocke kruha enakomerno razporedite po pekaču. Pecite približno 10 minut.
Pripravite jabolčni nadev:
Medtem v posodo na srednji temperaturi dodajte na kocke narezana jabolka, rjavi sladkor, maslo, vaniljo, cimet in sol. Mešajte in kuhajte, dokler se jabolka ne zmehčajo, sladkor pa stopi, približno 5 minut. Odstranite z ognja in pustite na stran.
V veliki skledi stepite mleko, jajca in beli sladkor.
V pripravljeno posodo za pečenje dodajte kruhove kocke. Na vrh vlijte jabolčni nadev in premešajte, da se enakomerno porazdelijo. Po vrhu prelijte mešanico jajc in mleka.
Pred peko pustite 15 minut na sobni temperaturi, da kruh vpije večino tekočine.
Pecite, dokler se tekočina ne strdi, kruh na površini pekača pa se zlato rjavo obarva, približno 40 minut.
Pripravite omako in postrezite:
Medtem ko se kruhov puding peče, pripravite omako. V majhni ponvi na srednji temperaturi zmešajte rjavi sladkor in maslo. Mešajte, dokler se rjavi sladkor ne stopi.
Dodajte smetano in mešanico na ognju mešajte 1 do 2 minuti. Vmešajte viski in omako pustite vreti 1 minuto. Odstranite z ognja. Ko se omaka ohlaja, jo vsake 1 do 2 minuti premešajte, da se maslo ne bi ločilo.
Omako prelijte čez kruh in postrezite toplo.
(Foto: pexels.com)