Sestavine
-
90 g Vaniljev puding
-
1/2 žličke Cimet
-
1/4 žličke Mleti muškatni orešček
-
2× Jabolko
-
60 ml Voda
-
400 g Vlečeno testo
-
3 žlice Maslo
-
25× Karamelni bonboni
-
2 žlici Mleko
-
3 žlice Pekanovi orehisesekljani
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Olupite jabolka in jih narežite na kocke.
Zmešajte 1/4 skodelice suhe mešanice pudinga in začimbe. Dodajte jabolkom v srednje veliki skledi skupaj z vodo in premešajte.
Razvijte testo in ga razdelite na 16 trikotnikov. Na najkrajšo stranico vsakega trikotnika položite 1 zvrhano žlico jabolčne mešanice. Testo prepognite čez jabolčno mešanico in robove testa stisnite skupaj.
Pekač popršite s pršilom za kuhanje, položite testo s šivom navzdol in ga posujte s preostalo suho pudingovo mešanico. Pokapajte z maslom in postavite v pečico.
Pecite 35 minut ali dokler ne dobi zlatorjave barve; rahlo ohladite.
Karamelne bonbone in mleko segrevajte v mikrovalovni pečici na visoki temperaturi, da se bonboni popolnoma stopijo. Omako mešajte eno minuto.
Jabolčne bombice postrezite s karamelno omako in sesekljanimi orehi.
(Foto: pixabay.com)