Sestavine
-
600 g Mlad krompir
-
2 žlici Mleta zelena
-
1/2 Rdeča čebula
-
1× Jabolko
-
2 žlici Drobnjak
-
1 žlica Dijonska gorčica
-
1 žlica Olivno olje
-
1 žlica Rdeči vinski kis
-
1 žlica Majoneza
-
Sol in poper
Navodila
Krompir kuhajte v osoljeni vodi, dokler se ne zmehča, približno 10 do 14 minut, oziroma dokler ni mehak, če ga prebodete z vilicami. Odcedite in pustite, da se ohladi.
Medtem ko krompir vre, zmešajte sesekljano rdečo čebulo, zeleno, gorčico, oljčno olje, kis in majonezo ter začinite s soljo in poprom.
Ko je krompir kuhan in ohlajen, ga vmešajte v skledo ter dodajte drobnjak in jabolka ter dodatno solite in poprajte po okusu.
Postrezite pri sobni temperaturi ali pa jih do pripravljenosti za serviranje shranite v hladilniku.
(Foto: freepik.com)