Sestavine
-
4 žlice Olivno olje
-
2 x Čebula
-
1 x Zelena - gomolj
-
3 x Jabolko
-
Timijan
-
2 l Zelenjavna juha
-
200 ml Veganska krema
-
Žajbelj
-
Nariban hren
Navodila
V ponvi segrejte polovico olja. Čebulo narežite na rezine, zeleno na grobo sesekljajte in jo na srednji temperaturi kuhajte 10 minut, dokler se ne zmehča.
Sesekljajte stebelno zeleno, jabolkom odstranite sredico in jih razčetverite ter dodajte v ponev. Dodajte lističe timijana in kuhajte 3 minute.
Dodajte juho, začinite in na nizkem ognju kuhajte 30 minut, dokler se zelena ne zmehča.
Odstavite z ognja in z ročnim mešalnikom zmiksajte do gladkega. Vmešajte polovico kreme.
V ponvi segrejte preostalo olje in žajbljeve lističe popražite, da postanejo hrustljavi.
Juho razdelite v sklede in jo prelijte s preostalo kremo. Za postrežbo jo pokapajte z oljčnim oljem in potresite s hrustljavimi žajbljevimi listi in z naribanim hrenom.
(Foto: pexels.com)