0 0
Jabolčna juha z zeleno

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 žlice Olivno olje
2 x Čebula
1 x Zelena - gomolj
3 x Jabolko
Timijan
2 l Zelenjavna juha
200 ml Veganska krema
Žajbelj
Nariban hren

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabolčna juha z zeleno

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko
  • 60 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi segrejte polovico olja. Čebulo narežite na rezine, zeleno na grobo sesekljajte in jo na srednji temperaturi kuhajte 10 minut, dokler se ne zmehča.

Sesekljajte stebelno zeleno, jabolkom odstranite sredico in jih razčetverite ter dodajte v ponev. Dodajte lističe timijana in kuhajte 3 minute.
Dodajte juho, začinite in na nizkem ognju kuhajte 30 minut, dokler se zelena ne zmehča.

Odstavite z ognja in z ročnim mešalnikom zmiksajte do gladkega. Vmešajte polovico kreme.
V ponvi segrejte preostalo olje in žajbljeve lističe popražite, da postanejo hrustljavi.
Juho razdelite v sklede in jo prelijte s preostalo kremo. Za postrežbo jo pokapajte z oljčnim oljem in potresite s hrustljavimi žajbljevimi listi in z naribanim hrenom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pina colada
Naprej
Domače testenine
Nazaj
Pina colada
Naprej
Domače testenine

Dodajte Komentar