0 0
Italijanski piščančji cacciatore

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
4 x Piščančja stegna
1 x Čebula sesekljana
2 stroka Česen sesekljan
2 žlički Rožmarin
1 x Paprika narezana na trakove
100 g Olive razpolovljene, brz koščic
200 ml Rdeče vino
400 g Paradižnik iz pločevinke sesekljan
1 žlica Peteršilj
150 g Polenta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italijanski piščančji cacciatore

  • 30 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V globoki ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Piščanca osušite s papirnato brisačo, nato ga začinite in položite v ponev. Kuhajte 4 minute ali dokler koža ne postane zlata, nato jo obrnite in kuhajte še 1 minuto ali dokler ne porjavi.

Ponev s čebulo vrnite na srednjo temperaturo in kuhajte 2 minuti ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen in rožmarin ter kuhajte še 1 minuto ali dokler ne zadiši. Dodajte papriko, olive in rdeče vino ter kuhajte 3-4 minute, nato dodajte paradižnik in v ponev vrnite piščanca s kožo navzgor.

Znižajte temperaturo in kuhajte 12 minut oziroma dokler piščanec ni kuhan. Po želji okrasite s peteršiljem in postrezite s polento.

(Foto: pexels.com)

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ribji kari
Naprej
Ribji tacos
Nazaj
Ribji kari
Naprej
Ribji tacos

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com