Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
4 x Piščančja stegna
-
1 x Čebulasesekljana
-
2 stroka Česensesekljan
-
2 žlički Rožmarin
-
1 x Paprikanarezana na trakove
-
100 g Oliverazpolovljene, brz koščic
-
200 ml Rdeče vino
-
400 g Paradižnik iz pločevinkesesekljan
-
1 žlica Peteršilj
-
150 g Polenta
Navodila
V globoki ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Piščanca osušite s papirnato brisačo, nato ga začinite in položite v ponev. Kuhajte 4 minute ali dokler koža ne postane zlata, nato jo obrnite in kuhajte še 1 minuto ali dokler ne porjavi.
Ponev s čebulo vrnite na srednjo temperaturo in kuhajte 2 minuti ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen in rožmarin ter kuhajte še 1 minuto ali dokler ne zadiši. Dodajte papriko, olive in rdeče vino ter kuhajte 3-4 minute, nato dodajte paradižnik in v ponev vrnite piščanca s kožo navzgor.
Znižajte temperaturo in kuhajte 12 minut oziroma dokler piščanec ni kuhan. Po želji okrasite s peteršiljem in postrezite s polento.
(Foto: pexels.com)