Sestavine
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
Sol
-
2 kg Krompirolupljen, narezan na majhne koščke
-
2 x Paprika - rdečanarezana na trakove
-
1 žlička Italijanske začimbe
-
8 x Hrenovkagoveja
-
Žemljice
-
Gorčica
Navodila
V ponvi segrejte oljčno olje. V ponev položite krompir v enem sloju in ga na srednje visoki temperaturi pražite 2 do 3 minute, ne da bi se ga dotaknili.
S kovinsko lopatico strgajte krompir z dna ponve in ga obračajte. Krompir posujte s soljo in ga pecite še 2 do 3 minute.
Krompir, ki mora biti delno rjavkast, dajte v skledo in ga pustite na stran. Povečajte temperaturo in dodajte papriko in čebulo. Enakomerno jih razporedite po ponvi in jih kuhajte 2 do 3 minute.
Posujte jih s soljo, nato jih obrnite in jih kuhajte še 2 do 3 minute.
V ponev dodajte italijanske začimbe in krompir, premešajte in kuhajte na srednje močnem ognju, dokler se krompir ne zmehča in lepo porjavi, približno 8 do 10 minut.
Na žaru ali v ponvi pecite hrenovke in jih postavite na stran.
Na obeh straneh žemljice obilno namažite gorčico. Na vsak zvitek dodajte dve hrenovki in na vrh dodajte toliko krompirja, paprike in čebule, kolikor se jih bo prileglo. Postrežemo naenkrat.
(Foto: pexels.com)