Sestavine
-
1 x Kumara
-
0.5 kg Paradižnik
-
0.4 kg Star kruh
-
8 x Olive črneizkoščičene
-
1 x Majhna čebula
-
2 vejici Bazilikasveža bazilika
-
6 žlic Olivno olje
-
2 žlici Kis vinskirdeči vinski kis
-
Solpo okusu
-
4 x Inčuniinčuni v olivnem olju
-
ščepec Poper - mletisvež mleti poper
Navodila
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Kruh narežite na okoli 1 cm debele rezine. Nato rezine narežite na 1 cm velike kockice. Kocke razporedite po plitkem pekaču. Pekač s kruhom za nekaj minut postavite v ogreto pečico, da se bodo kocke zapekle do zlatorjave barve in bodo hrustlavo zapečene.
Kumaro operite, olupite in narežite na grižljaj velike koščke. Paradižnike operite in očistite ter narežite na majhne koščke. Čebulo olupite in prerežite na pol ter obe polovici narežite na tanke rezine. Olive dobro odcedite in narežite na kolobarje. Inčune na drobno nasekljajte.
V manjši skledi naredite solatni preliv iz kisa, olja, sesekljanih inčunov, popra in soli. Preliv dobro premešajte, da se bo sol raztopila. V večji skledi zmešajte paradižnike, kockice kruha, kumaro, čebulo in pa olive. Vse skupaj prelijte s solatnim prelivom in dobro premešajte. Solato pustite stati tam okoli 15 minut, da se bodo sokovi dobro premešali.
Baziliko operite in osušite. Z vejic potrgajte liste za okras vaše solate. Pred serviranjem solato še enkrat dobro premešajte.
Opomba: Če je kruh star en dan je to še najboljše.