Sestavine
-
200 g Mleto goveje meso
-
1× Jajce
-
2 žlici Drobtine
-
1 žlica Parmezan
-
½ čajne žličke Bazilika
-
½ čajne žličke Čebula v prahu
-
5 ¾ skodelice Piščančja juha1 skodelica = 240 ml
-
2 skodelici Endivja
-
1 skodelica Jušne testenine
-
⅓ skodelice Korenjesesekljano
Navodila
V skledi zmešajte mleto govedino, jajce, drobtine, parmezan, baziliko in čebulo v prahu in oblikujte kroglice.
V velikem loncu na srednje močnem ognju segrejte juho, dokler ne zavre. Vmešajte endivjo, testenine, korenček in mesne kroglice ter ponovno zavrite.
Zmanjšajte temperaturo na srednjo in kuhajte počasi, pogosto mešajte, da se testenine ne zlepijo, dokler niso mehke, približno 10 minut.
(Foto: pexels.com)