Sestavine
-
4 skodelice Moka1 skodelica = 240 ml
-
½ skodelice Margarina
-
4 žlice Sladkor
-
1 čajna žlička Soda bikarbona
-
1 žlica Pecilni prašek
-
½ čajne žličke Sol
-
1 ¼ skodelice Pinjenec
-
1× Jajce
-
¼ skodelice Maslo
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Rahlo namastite velik pekač.
V veliki skledi zmešajte moko, zmehčano margarino, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Vmešajte 1 skodelico pinjenca in jajce.
Testo preložite na rahlo pomokano površino in ga rahlo pregnetite. Testo oblikujte v hlebček in ga položite na pripravljen pekač.
V manjši skledi zmešajte stopljeno maslo z 1/4 skodelice pinjenca; s to mešanico premažite hlebček. Z ostrim nožem na vrhu hlebca naredite rez v obliki črke “X”.
Pecite v ogreti pečici 45 do 50 minut. Po 30 minutah preverite, ali je pečen. Med peko lahko hlebček še naprej premažete z masleno zmesjo.
(Foto: pexels.com)