0 0
Irski hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

4 skodelice Moka 1 skodelica = 240 ml
½ skodelice Margarina
4 žlice Sladkor
1 čajna žlička Soda bikarbona
1 žlica Pecilni prašek
½ čajne žličke Sol
1 ¼ skodelice Pinjenec
Jajce
¼ skodelice Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Irski hleb

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Rahlo namastite velik pekač.

V veliki skledi zmešajte moko, zmehčano margarino, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Vmešajte 1 skodelico pinjenca in jajce.

Testo preložite na rahlo pomokano površino in ga rahlo pregnetite. Testo oblikujte v hlebček in ga položite na pripravljen pekač.

V manjši skledi zmešajte stopljeno maslo z 1/4 skodelice pinjenca; s to mešanico premažite hlebček. Z ostrim nožem na vrhu hlebca naredite rez v obliki črke “X”.

Pecite v ogreti pečici 45 do 50 minut. Po 30 minutah preverite, ali je pečen. Med peko lahko hlebček še naprej premažete z masleno zmesjo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Irska kava
Naprej
Grahov pire
Nazaj
Irska kava
Naprej
Grahov pire

Dodajte Komentar