0 0
Irska kava

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 ml Sladka smetana
60 ml Viski
2 žlički Sladkor
2 žlički Kava mleta kava

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Irska kava

Prava irska kava ima zgradbo: kavo, viski in smetano, torej tri ločene plasti. Ampak, ta recept je bolj enostavna različica priprave irske kave.

  • 25 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pripravite si črno kavo v džezvi. Postavimo manjšo kozico z viskijem na kuhalnik in počakajte, da se bo tekočina segrela.

Zlijte vročo kavo v visoka, na vročino odporna steklena kozarca. Dodajte sladkor v kozarca in topel viski ter mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne bo raztopil. Nato podržite obrnjeno žlico čez kozarec in preko hrbtne strani žlice počasi vlijte še smetano v kavo. Tako bo smetana ostala na vrhu tekočine na takšen način. Takšno pripravljeno kavo postrežite s slamico.

(Foto: Getty Images)

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Enolončnica za zimo z rižem in piščancem
Naprej
Vroč jabolčnik
Nazaj
Enolončnica za zimo z rižem in piščancem
Naprej
Vroč jabolčnik

Dodajte Komentar