Sestavine
-
1 skodelica Ingver1 skodelica = 240 ml
-
1 skodelica Sladkor
-
4 skodelice Voda
-
1/4 skodelice Limetin sok
-
1/4 žličke Aktivni suhi kvas
Navodila
V veliki posodi zmešajte nariban ingver, sladkor in vodo. Mešanico zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti približno 10 minut.
Ponev odstavite z ognja in pustite, da se ingverjeva mešanica ohladi na sobno temperaturo.
Ko se zmes ohladi, jo precedite skozi drobno sito ali sirno krpo, da odstranite trdne delce ingverja.
V ločeni posodi zmešajte limetin sok in aktivni suhi kvas. Pustite stati 5 minut, dokler se kvas ne speni.
Mešanico kvasa dodajte odcejeni ingverjevi tekočini in dobro premešajte.
Mešanico prenesite v stekleno steklenico ali kozarec z nepredušnim pokrovom in pustite stati na sobni temperaturi 2-3 dni.
Ko je ingverjevo pivo gazirano, ga pred postrežbo postavite v hladilnik, da se ohladi. Uživajte!
(Foto: pexels.com)