0 0
Ingverjevo pivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 skodelica Ingver 1 skodelica = 240 ml
1 skodelica Sladkor
4 skodelice Voda
1/4 skodelice Limetin sok
1/4 žličke Aktivni suhi kvas

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ingverjevo pivo

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki posodi zmešajte nariban ingver, sladkor in vodo. Mešanico zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti približno 10 minut.
Ponev odstavite z ognja in pustite, da se ingverjeva mešanica ohladi na sobno temperaturo.

Ko se zmes ohladi, jo precedite skozi drobno sito ali sirno krpo, da odstranite trdne delce ingverja.

V ločeni posodi zmešajte limetin sok in aktivni suhi kvas. Pustite stati 5 minut, dokler se kvas ne speni.
Mešanico kvasa dodajte odcejeni ingverjevi tekočini in dobro premešajte.

Mešanico prenesite v stekleno steklenico ali kozarec z nepredušnim pokrovom in pustite stati na sobni temperaturi 2-3 dni.

Ko je ingverjevo pivo gazirano, ga pred postrežbo postavite v hladilnik, da se ohladi. Uživajte!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Grška pita
Naprej
Multivitaminski napitek
Nazaj
Grška pita
Naprej
Multivitaminski napitek

Dodajte Komentar