Sestavine
-
350 g Gladka moka
-
2 žlički Pecilni prašek
-
1 žlička Soda bikarbona
-
1 žlička Ingver v prahu
-
1 žlička Mleti cimet
-
1/2 žličke Sol
-
200 ml Olje
-
200 g Zlati sirup
-
60 g Veganski jogurt
-
120 ml Sojino mleko
-
Preliv
-
200 g Sladkor v prahu
-
50 g Margarina
-
200 g Veganski kremni sir
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC. Pladenj za mafine obložite s papirnatimi modelčki.
V veliko skledo presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, mleti ingver, cimet in sol.
V drugi skledi stepite olje, zlati sirup, jogurt in mleko, dokler se dobro ne povežejo. Zmešajte z mešanico moke, dokler ne dobite gladke mase.
Zmes razdelite med papirnate posodice, nato pa jo postavite v vročo pečico za 15 do 20 minut.
Medtem pripravite glazuro. V veliko skledo presejte sladkor v prahu, dodajte margarino in stepajte do bledega in puhastega sladkorja. Dodajte kremni sir in dobro stepajte, dokler ne postane gladek in povezan. Ohlajene kolačke okrasite s prelivom in posujte z malo mletega ingverja.
(Foto: pexels.com)