Sestavine
-
125 g Polnozrnata moka
-
185 g Moka
-
2 žlički Ingver v prahu
-
1⁄8 žličke Klinčki - mleti
-
1 žlička Cimet
-
1⁄4 žličke Sol
-
1 1⁄2 žličke Soda bikarbona
-
80 ml Olje
-
1× Jajce
-
1× Jajčni beljak
-
1⁄2 skodelice Melasa
-
100 ml Med
-
1⁄2 skodelice Rjavi sladkor
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Namažite pekače za piškote.
V veliko skledo presejte moko, ingver, klinčke, cimet, sol in sodo bikarbono; dobro premešajte.
V drugi skledi stepite olje, jajca, melaso, med in rjavi sladkor, da dobite penasto maso; vmešajte jih v mešanico moke in mešajte, dokler ne nastane testo.
Po čajnih žličkah kapljajte na namaščene pekače daleč narazen, saj se bodo piškoti razširili.
Pecite 5-7 minut ali dokler piškoti niso čvrsti in rahlo rjavi. Pozorno opazujte, da se ne zapečejo.
(Foto: pexels.com)