0 0
Ingverjevi keksi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

125 g Polnozrnata moka
185 g Moka
2 žlički Ingver v prahu
1⁄8 žličke Klinčki - mleti
1 žlička Cimet
1⁄4 žličke Sol
1 1⁄2 žličke Soda bikarbona
80 ml Olje
Jajce
Jajčni beljak
1⁄2 skodelice Melasa
100 ml Med
1⁄2 skodelice Rjavi sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ingverjevi keksi

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Namažite pekače za piškote.

V veliko skledo presejte moko, ingver, klinčke, cimet, sol in sodo bikarbono; dobro premešajte.

V drugi skledi stepite olje, jajca, melaso, med in rjavi sladkor, da dobite penasto maso; vmešajte jih v mešanico moke in mešajte, dokler ne nastane testo.

Po čajnih žličkah kapljajte na namaščene pekače daleč narazen, saj se bodo piškoti razširili.

Pecite 5-7 minut ali dokler piškoti niso čvrsti in rahlo rjavi. Pozorno opazujte, da se ne zapečejo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mint krekerji
Naprej
Sivkin gin tonik
Nazaj
Mint krekerji
Naprej
Sivkin gin tonik

Dodajte Komentar