0 0
Indijski kari

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olje
200 g Tempeh narezan na kocke
Čebula sesekljana
Stebelna zelena sesekljana
Korenje sesekljan
2 stroka Česen sesekljan
120 g Kari pasta
840 g Čičerika pločevinka
400 ml Kokosova smetana
6 listov Blitva
Riž
Čili sesekljan
80 g Indijski oreščki
Bazilika
500 ml Mandljevo mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Indijski kari

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Tempeh pecite 3 minute ali dokler ne porumeni. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi.

Dodajte čebulo, zeleno, korenček in česen. Pogosto mešajte 3 minute ali dokler se nekoliko ne zmehča. Vmešajte pasto, dokler se ne razkuha, nato pa še čičerko.

V ponev vlijte mleko in kokosovo smetano. Segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo na srednjo in kuhajte 3 minute ali dokler se omaka nekoliko ne zgosti. Vmešajte blitvo in kuhajte 2 minuti ali dokler ne ovene. Odstranite z ognja in začinite.

Riž in kari razdelite na krožnike. Dodajte tempeh, čili, indijske oreščke in baziliko. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Novoletni punč
Naprej
Lososov rižev narastek
Nazaj
Novoletni punč
Naprej
Lososov rižev narastek

Dodajte Komentar