Sestavine
-
1 žlica Olje
-
200 g Tempehnarezan na kocke
-
1× Čebulasesekljana
-
2× Stebelna zelenasesekljana
-
2× Korenjesesekljan
-
2 stroka Česensesekljan
-
120 g Kari pasta
-
840 g Čičerikapločevinka
-
400 ml Kokosova smetana
-
6 listov Blitva
-
Riž
-
1× Čilisesekljan
-
80 g Indijski oreščki
-
Bazilika
-
500 ml Mandljevo mleko
Navodila
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Tempeh pecite 3 minute ali dokler ne porumeni. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi.
Dodajte čebulo, zeleno, korenček in česen. Pogosto mešajte 3 minute ali dokler se nekoliko ne zmehča. Vmešajte pasto, dokler se ne razkuha, nato pa še čičerko.
V ponev vlijte mleko in kokosovo smetano. Segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo na srednjo in kuhajte 3 minute ali dokler se omaka nekoliko ne zgosti. Vmešajte blitvo in kuhajte 2 minuti ali dokler ne ovene. Odstranite z ognja in začinite.
Riž in kari razdelite na krožnike. Dodajte tempeh, čili, indijske oreščke in baziliko. Dober tek!
(Foto: pexels.com)