Sestavine
-
1 pločevinka čičerike400 g
-
2 stroka česna
-
sok ene limone
-
3 žlice tahinijasezamovo maslo
-
3 žlice olivnega olja
-
60 g v olje vloženih sušenih paradižnikov
-
sveže mleti poper
-
2 žlici vodepo potrebi
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Čičeriko iz pločevinke stresemo na cedilo in jo dobro speremo pod tekočo vodo. Oprano čičeriko odcedimo. Česen olupimo in ga grobo sesekljamo.
V multipraktik (električni sekljalnik) stresemo čičeriko in ji dodamo česen, sušene paradižnike, limonin sok in tahini. Sestavine na hitro zmiksamo, nato pa med mešanjem prilijemo še toliko olivnega olja, da dobimo povsem gladko in lepo mazavo zmes. Začinimo s sveže mletim poprom in če se nam zdi potrebno, dodamo še malo soli. Še enkrat dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo. Če se nam zdi humus pregost, mu med mešanjem dodamo še eno ali dve žlici vode.
Pripravljen humus naložimo v servirno posodico in vanj z narobe obrnjeno žlico naredimo večjo jamico, v katero nalijemo olivno olje, po želji pa dodamo tudi narezane pečene paprike, olive, koščke feta sira, kuhana zrna čičerike ipd. Humus ponudimo s pita kruhom, krekerji, nekvašenimi kruhki ali narezano zelenjavo.
|