0 0
Hrustljavi tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Tofu
2 čajni žlički Marmite slan namaz iz kvasa
60 ml Zelenjavna juha
40 g Moka
80 ml Voda
35 g Drobtine panko
Olje
Omaka
60 ml Riževo žganje
2 žlici Sojina omaka
60 ml Jabolčni sok
60 ml Worcester omaka
2 žlici Kečap
2 žlici Datljev sirup
80 g Čebula
1 strok Česen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljavi tofu

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Vsaj en dan pred pripravo naredite zarezo v embalaži tofuja in odcedite čim več vode. Nato postavite paket tofuja v zamrzovalnik, dokler ne zamrzne. Blok zamrznjenega tofuja postavite na žično rešetko z obteženim pladnjem na vrhu. Morda boste morali tofu najprej delno odmrzniti, da pladenj ne bo zdrsnil.

Medtem ko čakate, da se tofu stisne, pripravite omako tako, da v lonec dodate žganje in jabolčni sok ter tekočino kuhate, dokler ne postane gosta in sirupasta (približno 8-10 minut). Dodajte preostale sestavine omake in jo kuhajte, dokler se naribana čebula ne raztopi, omaka pa je lepa in gosta.

Odcedite vso tekočino iz tofuja, nato pa blok vodoravno prerežite na pol. Tofu začinite tako, da v zelenjavni juhi raztopite marmite in s čopičem za pecivo z mešanico premažite vse površine tofuja. Vse tekočine ne boste potrebovali, vendar poskrbite, da bo tofu dobro premazan.

V posodo z ravnim dnom, ki je dovolj velika, da lahko vanjo spravite tofu rezine, dodajte moko in hladno vodo ter jo mešajte, dokler ni gladka in brez večjih grudic. Nato pripravite drugo posodo in jo napolnite z drobtinami. Tofu potopite v testo, da ga obložite z vseh strani, in pustite, da odvečno testo odteče.

Prenesite tofu v posodo z drobtinami in pretresite celotno posodo, da se drobtine enakomerno porazdelijo, obložite stranice in ponovite z drugim kosom tofuja.

Segrejte olje v posodi z visoko stranico na 170 °C.
Veganske kotlete previdno spustite v olje in jih na eni strani pecite 2 minuti, nato jih obrnite in pecite še 2 minuti. Nadaljujte z obračanjem in cvrtjem, dokler se drobtine ne obarvajo zlato rjavo. Tofu odcedite, narežite in postrezite z domačo omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Japonski sladko-kisli piščanec
Naprej
Pesto iz iker
Nazaj
Japonski sladko-kisli piščanec
Naprej
Pesto iz iker

Dodajte Komentar