Sestavine
-
1/2 skodelice Drobtine
-
1/4 skodelice Parmezan
-
1 žlička Zelišča - provansalska
-
Sol in poperpo okusu
-
4 x piščančja prsa
-
1 skodelica Paradižnikova omaka
-
4 rezine Mocarela sir
-
2 x Buča
Navodila
Segrejte pečico na 200 stopinj celzija. V posodi zmešajte drobtine, parmezan z italijanskimi zelišči, sol in poper. Na srednji temperaturi segrejte olje v ponvi, odporni na pečico.
Piščančje prsi prerežite na polovico in jih dajte v drobtine, da se te prilepijo po vsej površini piščanca. Piščanca dodajte v vročo ponev in ga na vsaki strani pecite 3-4 minute. Zunanjost naj bo zlato rjava – notranjost se lahko dopeče v pečici.
Ponev prestavite v pečico in jo pecite 5-10 minut ali dokler piščanec ni popolnoma pečen. Dodate omako in na vsak kos piščanca položite rezino mocarele. Vrnite v pečico za še nekaj minut ali dokler se sir ne naredi mehurčkov in rahlo porjavi.
Medtem ko se piščanec peče, narežite bučke na tanke rezine. Piščanca in omako postrezite na surovih bučkinih rezancih ter posujte s parmezanom in peteršiljem.
(Foto: pexels.com)