0 0
Hrustljave sezamove perutničke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 čajne žličke Pecilni prašek
2 čajni žlički Kosher Sol
Omaka
2 žlici Čilijeva pasta
2 žlici Sojina omaka
1 žlica Beli vinski kis
2 čajni žlički Sezamovo olje
1 čajna žlička Sladkor
3 žlice Maslo
Sezamova majoneza
200 ml Majoneza
1 žlica Sezamovo olje
3/4 čajne žličke Sladkor
1/8 čajne žličke Čilijeva omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljave sezamove perutničke

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 7 ur
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Omaka

  • Sezamova majoneza

Navodila

Deli

Perutničke začinite in jih pustite počivati:

Po potrebi jih osušite. V veliko skledo dodajte perutničke in jih zmešajte s pecilnim praškom in soljo, da se enakomerno obložijo.

Perutničke razporedite po skledi, da bodo v enem sloju, in jih nepokrite postavite v hladilnik za najmanj 6 ur.


Specite perutničke:

Zračni cvrtnik segrejte na 190 °C. Vanj položite perutničke in pecite 25 minut in vsakih 5 minut stresite predal, da se premešajo.


Pripravite omako:

Medtem ko se perutničke pečejo, pripravite omako. V srednje veliki skledi zmešajte čili pasto, sojino omako, kis, sezamovo olje in sladkor.


Pripravite sezamovo majonezo:

V manjši skledi do gladkega zmešajte majonezo, sezamovo olje, sladkor in čili omako.


Ko se perutničke pečejo 25 minut, povečajte temperaturo cvrtnika na 200 °C in pecite še 5 minut. Tako postanejo lepo rjave in še posebej hrustljave.

Zmešajte stopljeno maslo z omako. Perutničke dodajte v veliko skledo in jih prelijte z omako.

Po želji prestavite na krožnik in potresite s šalotko in sezamovimi semeni. Takoj postrezite, skupaj s kumaricami, redkvicami in sezamovo majonezo za pomakanje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljava slanina
Naprej
Arašidovi keksi
Nazaj
Hrustljava slanina
Naprej
Arašidovi keksi

Dodajte Komentar