Sestavine
-
3 čajne žličke Pecilni prašek
-
2 čajni žlički Kosher Sol
-
Omaka
-
2 žlici Čilijeva pasta
-
2 žlici Sojina omaka
-
1 žlica Beli vinski kis
-
2 čajni žlički Sezamovo olje
-
1 čajna žlička Sladkor
-
3 žlice Maslo
-
Sezamova majoneza
-
200 ml Majoneza
-
1 žlica Sezamovo olje
-
3/4 čajne žličke Sladkor
-
1/8 čajne žličke Čilijeva omaka
Navodila
Perutničke začinite in jih pustite počivati:
Po potrebi jih osušite. V veliko skledo dodajte perutničke in jih zmešajte s pecilnim praškom in soljo, da se enakomerno obložijo.
Perutničke razporedite po skledi, da bodo v enem sloju, in jih nepokrite postavite v hladilnik za najmanj 6 ur.
Specite perutničke:
Zračni cvrtnik segrejte na 190 °C. Vanj položite perutničke in pecite 25 minut in vsakih 5 minut stresite predal, da se premešajo.
Pripravite omako:
Medtem ko se perutničke pečejo, pripravite omako. V srednje veliki skledi zmešajte čili pasto, sojino omako, kis, sezamovo olje in sladkor.
Pripravite sezamovo majonezo:
V manjši skledi do gladkega zmešajte majonezo, sezamovo olje, sladkor in čili omako.
Ko se perutničke pečejo 25 minut, povečajte temperaturo cvrtnika na 200 °C in pecite še 5 minut. Tako postanejo lepo rjave in še posebej hrustljave.
Zmešajte stopljeno maslo z omako. Perutničke dodajte v veliko skledo in jih prelijte z omako.
Po želji prestavite na krožnik in potresite s šalotko in sezamovimi semeni. Takoj postrezite, skupaj s kumaricami, redkvicami in sezamovo majonezo za pomakanje.
(Foto: pexels.com)