Sestavine
-
Sardine
-
160 g Sardine
-
1/4 žličke Sol
-
1/8 žličke Poper
-
1/4 žličke Dimljena sladka paprika
-
3 žlice Olivno olje
-
Skorja
-
1/2 skodelice Drobtine panko
-
1 strok Česen
-
2 žlički Pinjolepražene
-
2 fileja Inčundrobno mleti
-
1 žlička Limonina lupina
-
1 žlička Kapre
-
4 žlice Sir
-
2 žlički Origano
-
1 žlica Olivno olje
-
Posip
-
1/4 Rdeča čebulasesekljana
-
1 žlica Čili - rdečisesekljan
-
2 žlički Peteršilj
Navodila
Za skorjo: V skledi zmešajte sestavine italijanske skorje. Razporedite na majhen krožnik.
Za posip: V drugi manjši skledi zmešajte sestavine posipa.
Pripravite sardine: Sardine osušite s papirnato brisačo. Obe strani vsake sardine posujte s soljo in poprom. S papriko potresite samo stran s kožo.
Mesno stran obložite s skorjico: V drobtine močno potisnite le mesnato stran. Položite na krožnik z drobtinami navzgor. Ponovite s preostalimi sardinami.
Sardine ocvremo v ponvi: Na srednje visoki temperaturi segrejte olje v veliki ponvi, ki se ne prijema. V ponev položite sardine s kožo navzdol. Kuhajte 60 sekund, nato jih previdno obrnite. Na strani s kožico kuhajte 90 sekund ali dokler ne postanejo zlate in hrustljave.
Preliv in kapljica olja: Sardine odstranite na krožnik, s kožico navzgor. Potresite s prelivom. Sardele prelijte s preostalim vročim oljem.
(Foto: pexels.com)