0 0
Hrustljave sardine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Sardine
160 g Sardine
1/4 žličke Sol
1/8 žličke Poper
1/4 žličke Dimljena sladka paprika
3 žlice Olivno olje
Skorja
1/2 skodelice Drobtine panko
1 strok Česen
2 žlički Pinjole pražene
2 fileja Inčun drobno mleti
1 žlička Limonina lupina
1 žlička Kapre
4 žlice Sir
2 žlički Origano
1 žlica Olivno olje
Posip
1/4 Rdeča čebula sesekljana
1 žlica Čili - rdeči sesekljan
2 žlički Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljave sardine

  • 20 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Sardine

  • Skorja

  • Posip

Navodila

Deli

Za skorjo: V skledi zmešajte sestavine italijanske skorje. Razporedite na majhen krožnik.

Za posip: V drugi manjši skledi zmešajte sestavine posipa.

Pripravite sardine: Sardine osušite s papirnato brisačo. Obe strani vsake sardine posujte s soljo in poprom. S papriko potresite samo stran s kožo.

Mesno stran obložite s skorjico: V drobtine močno potisnite le mesnato stran. Položite na krožnik z drobtinami navzgor. Ponovite s preostalimi sardinami.

Sardine ocvremo v ponvi: Na srednje visoki temperaturi segrejte olje v veliki ponvi, ki se ne prijema. V ponev položite sardine s kožo navzdol. Kuhajte 60 sekund, nato jih previdno obrnite. Na strani s kožico kuhajte 90 sekund ali dokler ne postanejo zlate in hrustljave.

Preliv in kapljica olja: Sardine odstranite na krožnik, s kožico navzgor. Potresite s prelivom. Sardele prelijte s preostalim vročim oljem.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Taro njoki
Naprej
Lečin ragu
Nazaj
Taro njoki
Naprej
Lečin ragu

Dodajte Komentar