Sestavine
-
1 paket Suhega kvasa
-
1/4 skodelice Vode
-
2 1/4 skodelice Tople vode
-
6 žlic + dodatno za pekače Oljčnega olja
-
6 skodelic Moke
-
1 čajna žlička soli
Navodila
V topli vodi raztopite kvas. Pustite ga stati dve minuti. Dodajte preostale sestavine in dobro premešajte. Odložimo na desko in gnetemo deset minut. Postavite nazaj v skledo, pokrito z vlažno brisačo, in pustite vzhajati 30 do 40 minut.
Testo razdelimo na tri dele in ga položimo v tri pekače, ki smo jih namastili z olivnim oljem.
Testo s prsti vdolbite. Na vrh dajte naslednjo mešanico:
Na testo dodajte: grobo morsko (ali kosher) sol, sveže mlet poper, sesekljan rožmarin in timijan. Če so zelišča posušena, jih za 10 minut namočite v vodo in nato osušite na papirnatih brisačah.
Pustite vzhajati 50 do 60 minut.
Pecite pri 175 C 25 minut. Lahko potopite v oljčno olje.