0 0
Hrustljava cvetača s salso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
½ glave Cvetača
1 čajna žlička Kurkuma
10 g Peteršilj
Čebula
2 stroka Česen
Čili
½ žličke Kumina
Jajca
¼ žličke Pecilni prašek
50 ml Olivno olje
2 žlici Moka
Pikantna salsa
3 stroki Česen
Čili
Paradižnik
10 g Koper
½ Limona
50 ml Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljava cvetača s salso

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 20 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

  • Pikantna salsa

Navodila

Deli

Cvetačo položite v posodo z vrelo vodo in s kurkumo ter jo kuhajte 5 minut, da postane mehka. Cvetačo odcedite, in ko se malo ohladi, jo rahlo zmečkajte z vilicami. Iz zmečkane cvetače na hitro oblikujte majhne polpetke.

V skledi zmešajte sesekljan peteršilj, čebulo, česen, čili, kumino, jajca, pecilni prašek in moko.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte malo oljčnega olja. Na sredino ponve položite en kos zmečkane cvetače in jo prelijte s toliko mase, da jo prekrije. Kuhajte 1 minuto, nato obrnite in kuhajte še 1 minuto, da rahlo porumeni.

Zmešajte sestavine za pikantno paradižnikovo salso in jo postrezite skupaj s hrustljavo cvetačo.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Goveje empanade
Naprej
Torta iz ajdove moke
Nazaj
Goveje empanade
Naprej
Torta iz ajdove moke

Dodajte Komentar