0 0
Hrustljav piščanec z brokolijem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Piščančje prsi
Sol in poper
1 žlica Olivno olje
Čebula
1 strok Česen
5 žlic Parmezan
3 žlice Moka
320 g Brokoli
Francoska bageta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljav piščanec z brokolijem

  • 45 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Piščanca narežite na 2-centimetrske kose in jih začinite s soljo in poprom.

V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico olja in piščanca pecite, dokler ne porumeni na eni strani, približno 3 minute. Položite ga na krožnik. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko, nato dodajte sesekljano čebulo in jo dušite 5 minut, da se zmehča. Vmešajte zdrobljen česen in kuhajte 1 minuto.

Čebulo potresite z moko in med mešanjem kuhajte 1 minuto. Počasi vmešajte 330 ml vode, strgajte vse porjavele koščke in nato dodajte parmezan.

V pekač stresite piščanca in brokoli ter prelijte s čebulno zmesjo. Pecite 10 minut.

Medtem v kuhinjskem robotu zmiksajte bageto z eno žličko olja, da dobite grobe drobtine. Potresite jih po piščancu in pecite približno 15 minut, da postanejo zlato rjave barve.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sendvič z jajcem
Naprej
Jogurtov dip z avokadom
Nazaj
Sendvič z jajcem
Naprej
Jogurtov dip z avokadom

Dodajte Komentar