0 0
Hrustljav krompirček z veganskim nacho sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

800 g Mlad krompir
3 žlice Olje
1 skodelica Indijski oreščki 1 skodelica = 240 ml
2 žlici Limonin sok
1/2 žličke Čili v prahu
1/2 žličke Kumina
1/2 žličke Sladka paprika v prahu
1/2 žličke Česen v prahu
1 žlička Sol
60 ml Prehranski kvas
1/2 Čili

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljav krompirček z veganskim nacho sirom

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

Krompir narežite in zmešajte z oljem, 1/2 žličke soli in 1/4 žličke popra. Krompir enakomerno razporedite na pekač. Pecite ga 35 minut, dokler ne postane zlat in hrustljav. Med peko ga tudi premešajte.

Medtem pripravite veganski nacho sir. V mešalniku zmeljite indijske oreščke, limonin sok, čili v prahu, kumino, papriko, česen v prahu, morsko sol, prehranski kvas in čili. Dodajte 240 ml vode in zmiksajte do gladkega.

Nacho prelijte v ponev in med občasnim mešanjem segrevajte na srednje nizki temperaturi 5 minut ali dokler se ne segreje. Ko dobi kremno tekočo teksturo, ga prelijte po hrustljavem krompirju in postrezite.

(foto: Instagram/heejung_cooking)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena cvetača s stročjim fižolom
Naprej
Veganska “jajčna” solata
Nazaj
Pečena cvetača s stročjim fižolom
Naprej
Veganska “jajčna” solata

Dodajte Komentar