Sestavine
-
800 g Mlad krompir
-
3 žlice Olje
-
1 skodelica Indijski oreščki1 skodelica = 240 ml
-
2 žlici Limonin sok
-
1/2 žličke Čili v prahu
-
1/2 žličke Kumina
-
1/2 žličke Sladka paprika v prahu
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1 žlička Sol
-
60 ml Prehranski kvas
-
1/2 Čili
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
Krompir narežite in zmešajte z oljem, 1/2 žličke soli in 1/4 žličke popra. Krompir enakomerno razporedite na pekač. Pecite ga 35 minut, dokler ne postane zlat in hrustljav. Med peko ga tudi premešajte.
Medtem pripravite veganski nacho sir. V mešalniku zmeljite indijske oreščke, limonin sok, čili v prahu, kumino, papriko, česen v prahu, morsko sol, prehranski kvas in čili. Dodajte 240 ml vode in zmiksajte do gladkega.
Nacho prelijte v ponev in med občasnim mešanjem segrevajte na srednje nizki temperaturi 5 minut ali dokler se ne segreje. Ko dobi kremno tekočo teksturo, ga prelijte po hrustljavem krompirju in postrezite.
(foto: Instagram/heejung_cooking)