Sestavine
-
1 kg Krompir
-
1 žlica Beli kis
-
75 ml Olje
-
2 žlički Moka
-
2 žlički Koruzna moka
-
1/2 Pecilni prašek
-
Kajenski poper
Navodila
Krompir narežite na debele kolobarje. Vrzite ga v posodo s hladno osoljeno vodo in kisom ter zavrite. Kuhajte 8 minut. Previdno ga odcedite, da ne razbijete koščkov, in pustite, da se popolnoma ohladi.
Pečico segrejte na 220 °C. Olje vlijte v pekač in ga segrejte v pečici. V plitvi posodi zmešajte moko s pecilnim praškom, kajenskim poprom in malo soli ter krompir nežno vmešajte v mešanico moke, da ga obložite.
Posodo previdno vzemite iz pečice in vanjo v enem sloju položite krompir. S tanko lopatico nežno obračajte krompirček, da bo ves obložen, nato pa ga pecite 20 minut. krompirček ponovno obrnite in pecite še 10 minut. Še zadnjič obrnite in pecite še 10 minut, da postanejo hrustljavi in po vsej površini zlato zapečeni. Krompirček odcedite na kuhinjskem papirju in ga takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)