0 0
Hrustljav krompirček brez cvrtja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Krompir
1 žlica Beli kis
75 ml Olje
2 žlički Moka
2 žlički Koruzna moka
1/2 Pecilni prašek
Kajenski poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljav krompirček brez cvrtja

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir narežite na debele kolobarje. Vrzite ga v posodo s hladno osoljeno vodo in kisom ter zavrite. Kuhajte 8 minut. Previdno ga odcedite, da ne razbijete koščkov, in pustite, da se popolnoma ohladi.

Pečico segrejte na 220 °C. Olje vlijte v pekač in ga segrejte v pečici. V plitvi posodi zmešajte moko s pecilnim praškom, kajenskim poprom in malo soli ter krompir nežno vmešajte v mešanico moke, da ga obložite.

Posodo previdno vzemite iz pečice in vanjo v enem sloju položite krompir. S tanko lopatico nežno obračajte krompirček, da bo ves obložen, nato pa ga pecite 20 minut. krompirček ponovno obrnite in pecite še 10 minut. Še zadnjič obrnite in pecite še 10 minut, da postanejo hrustljavi in po vsej površini zlato zapečeni. Krompirček odcedite na kuhinjskem papirju in ga takoj postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Porova rižota iz pečice
Naprej
Bananina torta
Nazaj
Porova rižota iz pečice
Naprej
Bananina torta

Dodajte Komentar